Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле с ориз и свински джолан

Кисело зеле с ориз и свински джолан

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Кисело зеле с ориз и свински джолан
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Класика, от която едва ли някой би се отказал - кисело зеле с ориз и джоланче"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • ориз - 100 г
  • джолан - 600 г (обезкостен)
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч л.
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо (джолан) на хапки. Посолете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Нарежете зелето на дребно като отстраните кочана.

Почистете и измийте добре ориза.

На дъното на дълбок съд с капак сложете нарязаното зеле и ориза. Най-подходящ съд е глинен гювеч или йенска тенджера с капак.

Поръсете с червен пипер, пушен червен пипер и черен пипер. Разбъркайте добре.

Върху тях сложете джолана и притиснете.

Добавете олио и вода, до нивото на месото.

Сложете кисело зеле с ориз и свински джолан да се пече в студена фурна, която включете на 200 градуса за около час и половина, до готовност на месото.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: