Горска гъбена супа

Горска гъбена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Почувствате атмосферата на природата и гората с тази вкусна горска гъбена супа"

Необходими продукти

  • печурки - 6 бр.
  • сушени манатарки - 1 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • вода - 2 л гореща
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • топено сирене - 3 бр. триъгълно
  • индийско орехче - 1 щипка
  • мащерка - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме печурките и ги нарязваме на дребно.

Загряваме маслото в тенджера и запържваме нарязаните печурки за 7-8 минути.

Добавяме топените сиренца и разбъркваме енергично. Ще се получи нещо като гъби със сос.

Наливаме водата, посоляваме, добавяме сушените манатарки, черния пипер и индийското орехче.

Разбъркваме и намаляваме котлона. Варим гъбената супа 20 минути и отместваме.

Сипваме топлата ароматна горска гъбена супа в дълбоки чинии, поръсваме с мащарка и сервираме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: