ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Крехко филенце с манатарки

Крехко филенце с манатарки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Крехко филенце с манатарки
06/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Спечелихте ни още на крехко филе, но когато добавихте и манатарки - ни оставихте без думи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинското контрафиле се оформят пържолки с дебелина 1.5 см. В подходящ тиган се поставя кравето масло. Запържват се леко от двете страни.

Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки. Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително разтвореният във вода зеленчуков бульон. Посолява се и се задушава до готовност в получения сос.

Ястието се оформя с гарнитура от задушени в 50 гр. масло коприва, аспержи и стрит зеленчуков бульон . Декорира се с листа от прясна мента.

Рейтинг

4
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: