Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш чорба с кисело зеле

Борш чорба с кисело зеле

НикиНики
Новак
2358413k
Борш чорба с кисело зеле
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Борш с кисело зеле - звучи интересно и различно, трябва да се опита"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • цвекло - 2 бр.
  • цедено мляко - 200 г
  • зели - 1 бр. малка
  • домати - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, моркова настъргваме и задушаваме в мазнина.

Доматите нарязваме на ситно, а цвеклото стържем на ренде.

Прибавяме към лука и морковите. Зелето също нарязваме на ситно и го задушаваме с малко вода в отделен съд.

Месото накълцваме на ситно и слагаме да се вари.

Когато е почти сварено, добавяме задушените зеленчуци.

Варим борша около 5 минути.

Подправяме с подправките и отнемаме от котлона.

При сервиране добавяме към борш чорбата с кисело зеле цедено мляко.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: