Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински гърди със зеленчуци на фурна

Свински гърди със зеленчуци на фурна

Свински гърди със зеленчуци на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Свински гърди със зеленчуци - апетитна идея за вечеря за цялото семейство"

Необходими продукти

  • свински гърди - 900 г
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1/2 бр.
  • карфиол - 3 - 4 розетки
  • броколи - 3 - 4 розетки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се овкусяват с пикантината. Намазват се с олио. Зеленчуците се нарязват в тавата, в която ще се готвят.

Посоляват се и се поливат с олиото. Разбъркват се и се отдръпват около тавата. В средата на тавата се поставят овкусените гърди.

Налива се малко вода и се покрива с алуминиево фолио. Печем свинското със зеленчуци на 200 градуса около 2 часа, или до омекване на всички продукти.

След това поднасяме парчета печено свинско в комбинация със зарзавата.

Свински гърди със зеленчуци на фурна сервираме с домашен царевичен хляб.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: