Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Българска лучена супа

Българска лучена супа

Българска лучена супа
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нещо ретро, от което не можем да се откажем - българска лучена супа"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави, средни
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 50 г
  • бял хляб - 2 филии
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно.

Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне.

Прибавя се солта и се налива литъра вода.

Вари се лучената супа 15 мин. Добавя се настърганото сирене и след 5 мин се сваля от огъня.

Хлябът се нарязва на кубчета и се запича в намазана тава във фурната.

Така приготвената супа със сирене се поднася с препечените кубчета хляб.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: