Гъбена супа с праз

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Гъбена супа с праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Апетитната гъбена супа с праз, от която просто не можем да спрем да ядем"

Необходими продукти

  • праз - 2 бр. средни
  • гъби - 300 г печурки
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - 1 шепа
  • брашно - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 1 л
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 с.л.
  • за соса
  • краве масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистване и режем праза и червения пипер на ситно. В една тенджера ги запържваме с малко мазнина.

След което прибавяме нарязаните на малки кубчета гъби и запържваме и тях до готовност.

Прибавяме две супени лъжици брашно запържваме за една минута и доливаме студена вода и оставяме да заври.

След като заври водата, прибавяме прясното мляко и куркумата, сол, черен пипер и оставяме ароматната гъбена супа да покъкри на слаб огън за около половин час.

Загаряме малко масло с червен пипер и слагаме в супата.

Гъбената супа с праз се сервира топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: