Начин на приготвяне
Направете сиропа, като сложите в касерола водата и захарта на котлона докато заври. Махнете и добавете лимоновия сок, кората от лимон и портокал. Оставете да се охлади.
В тенджера сложете водата, маслото, захарта и солта. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до еднородна смес.
Счупете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Добавете гриса и нишестето.
Разбъркайте отново добре. Напълнете пош с накрайник и шприцовайте толумбичките в тава, застлана с хартия за печене на разстояние.
Печете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Извадете да се охладят и ги потопете в захарния сироп.
Извадете и подредете в чиния. Настържете портокалова кора и сервирайте.
Лесните толумбички без пържене са готови.