Начин на приготвяне
1. Разтворете маята и захарта в леко затоплената вода за предварителния фермент. Сложете 50 г брашно и разбъркайте на кашичка. Завийте съда с кърпа и оставете за 15 минути или докато шупне.
2. Загрейте водата за основното хлебно тесто (300 мл)до 100 градуса, не повече. Дръпнете от огъня и сипете в нея царевичното брашно постепенно, докато разбивате с миксер на висока скорост.
Когато се сгъсти, спрете уреда, за да не се затруднява и продължете на ръка или сменете приставките на миксера с такива за тесто.
3. Сложете солта, олиото, бялото брашно и шупналата мая и омесете гладко тесто.
4. Оформете на топка, сложете в тавичка, поръсена с царевично брашно и отгоре също поръсете царевичния хляб. Оставете го да втаса на топло за 50 минути.
5. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 50-60 минути. Наглеждайте и ако потъмнее коричката, я покрийте с алуминиево фолио без да запечатвате или притискате, за да може въздухът да си циркулира.
6. Готовият лесен царевичен хляб оставете да изстива поне 1 час върху решетка и тогава нарежете.
Добър апетит с този хрупкав домашен хляб!
Коментари