Ризото формаджи с манатарки

19/11/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене26 мин.
Общо41 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука шалот и го запържете в зехтина с щипка сол за 4 минути. Сипете ориза, запържете и него за кратко и налейте виното. Сложете и 50 грама от манатарките - почистени и нарязани.

Бъркайте 3 минути, за да се изпари алкохолът.

2. Започнете да наливате на два-три пъти горещия бульон. Докато една част не се усвои от ориза, не наливайте следващата.

Този процес трябва да ви отнеме 16-17 минути, а ако желаете оризът ви да е ал денте, съкратете времето до 15 минути и намалете количеството на бульона.

На 8-та минута добавете и останалите гъби, ако ползвате консервирани. В случай че манарките са пресни и по-едри, сложете ги на по-ранен етап.

3. Сложете маскарпонето, пармезан, част от мекото сирене и от силно ароматното - козе или горгонзола. От него не прекалявайте, за да не засенчи аромата на прекрасната манатарка.

Хубаво разбъркайте, за да получите кремообразна текстура.

По принцип добавям в ризотото и масло за кремообразност, но в случая няма да е необходимо заради маскарпонето и другите сирена.

4. Разпределете на 4 порции и преди да поднесете, поръсете с пармезан и гауда.

Добър апетит!

Синя правоъгълна керамична тава 39 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Синя правоъгълна керамична тава 39 см
26.99 лв.
20.78 лв.
Виж ››

Красива керамична тава, от което може да очаквате единствено удобство и нищо друго. Правоъгълна форма, компактни размери и красив тъмносин цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар