Бабината пилешка каша

17/11/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 400 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • вода - около 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват. Може да използвате и бяло месо, останало от печено пиле. Става много по-вкусно.

Местото се смачква много добре в дървено хаванче. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото.

Добавят се месото и нарязания на ситно чесън и се заливат с един литър вода.

Когато водата заври, се слагат черният, червеният пипер и солта. Ястието се оставя да къкри на котлона за около 30 минути.

Брашното се разбива с хладка вода до получаване на хомогенна смес и се прибавя на тънка струйка и при непрекъснато бъркане към кашата с пиле.

Бабината пилешка каша се поднася поръсена с магданоз.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.80 лв.
4.47 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар