ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Воденички с кашкавал и праз лук

Воденички с кашкавал и праз лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
199
919
1k
58
2
Воденички с кашкавал и праз лук
Снимка: Геновева
1 / 3
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се измиват и се сваряват в тенджера под налягане за 20-25 минути. Лукът и празът се почистват, измиват и се нарязват.

Лукът се овкусява с унисос. Сгорещява се олио и се запържват воденичките за 5 минути.

След това се прибавят двата вида лук и бялото вино и се разбърква. Задушава се така, докато омекне хубаво лукът. Разбърквайте почти постоянно, за да не загори.

След като лукът е сготвен овкусете воденичките със сол, вегета, соев сос, черен пипер и унисос. Сипете в чиния и поръсете отгоре с настърган кашкавал.

Пуснете в микровълновата за 20 секунди, колкото кашкавалът да се разтопи отгоре върху воденичките.

Сервирайте биреното мезе топло и с резен лимон. Да ви е сладко!

Воденичките с кашкавал и праз лук са много вкусни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: