Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с тиква, шоколад и пекан

Кейк с тиква, шоколад и пекан

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3652k5k6471
Кейк с тиква, шоколад и пекан
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
13/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • захар - 160 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • шоколад - 50 г
  • тиква - 1 ч.ч. (настъргана)
  • пекан - 100 г
  • есенция - 1 ч.л. ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото за този тиквен кейк трябва да е меко. Затова го извадете от хладилника поне един час преди да започнете да приготвяте кекса.

Настържете тиквата, предварително почистена и обелена.

Шоколада нарежете на дребни парченца. Може да ползвате млечен или натурален, в зависимост от вкуса ви.

Ореховите ядки също нарежете, като оставите 10-12 броя цели за отгоре.

В купа сложете маслото и захарта и разбийте добре с миксер.

След това добавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко, докато се усвои.

Прибавете прясното мляко и отново разбъркайте.

Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете на части към сместа.

Накрая прибавете ванилията, джинджифила, настърганата тиква, ядките и шоколада.

Разбъркайте внимателно, колкото да се разпределят равномерно и сипете кексовата смес в правоъгълна форма, която предварително сте намалили.

Отгоре наредете заделените ядки пекан и сложете да се пече на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути, до суха клечка.

След изпичане по желание може да поръсите с пудра захар.

Нарежете кейка добре охладен.

Кейкът с тиква, шоколад и пекан е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: