Начин на приготвяне
За този сладкиш първо се приготвя блатът, като в купа се пресява брашното, заедно с бакпулвера. Добавят се маслото, захарта, ваниловата захар и яйцето.
С помощта на ръцете се замесва тесто. Отначало е ронливо, но постепенно се събира и оформя на топка. Разстила се на дъното на форма с откопчаваща се стена и покрита с хартия за печене.
Нужно е отстрани по стените да се оформи и борд от тестото. След това формата се прибира в хладилник, докато се приготви пълнежа.
За него в купа се разбиват омекналото масло със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, а след тях пшениченото нишесте.
Последно се добавя изварата, която се разбърква с помощта на телена бъркалка.
Получената смес се излива върху блата, след което кезекухенът се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.
Когато е готов се изключва фурната и се оставя така за още десет минути. Изстиналият десерт се съхранява в хладилник. Сервира се охладен.
Немският сладкиш Кезекухен е готов.