Ezine.bg»Рецепти»Салати»Топла есенна салата

Топла есенна салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Топла есенна салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • карфиол - 1 ч.ч. розички
  • броколи - 1 ч.ч. розички
  • лук - червен, на вкус
  • царевица - 1/2 консерва
  • моркови - 1 цял, голям
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки пасиран
  • оцет - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сол
  • черен пипер
  • майонеза - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се бланшират предварително - почти сваряват. Царевицата е от консерва и се смесва в огнеупорен съд с вече почти сварените и отцедени зеленчуци.

Отгоре се залива със соса, приготвен от едно кисело мляко, в който са добавени чесъна, сол, черен пипер и малко майонеза.

По желание се добавя и малко настърган кашкавал и топлата есенна салата се запича за кратко в силно загряна фурна.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: