Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета и ги слагаме да се сварят с малко подсолена вода. Щом за готови, прецеждаме бульона, тъй като ще ни е необходим по нататък.
През това време подготвяме зеленчуците, за да ги задушим.
Лука, моркова и чушките почистваме на нарязваме на ситно.
Картофите обелваме и нарязваме на по-едри парчета.
Загряваме олиото в тенджера и щом достигне температура, слагаме изброените зеленчуци да се задушат за около 5-6 минути.
Когато забележим, че започвам трудно да се отделят от дъното (да загарят) доливаме малко от бульона.
Добавяме гъбите и скилидките чесън от една цяла глава. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Добавяме също 2 бр. дафинов лист и чубрица.
Връщаме пилешките бутчета към яхнията и наливаме виното и доматеното пюре.
Затваряме капака на съда и оставяме пилешките бутчета по ловджийски на слаб огън да се готви за около 40-45 минути.