Начин на приготвяне
1. Разбийте сметаната със половината пудра захар, капачка ром и какаото.
2. В отделна суха купа разбийте белтъците с останалата захар на плътен, твърд сняг. По желание може да направите това, докато сте поставили купата на водна баня при ниска температура. Така белтъците няма да са сурови, а ще бъдат като истински меренг.
3. Обединете внимателно двете смеси, като се стараете при разбъркването да запазите пухкавостта максимално. Накрая сложете течен шоколад, който да е на стайна температура. Леко разбъркайте и сте готови.
4. Замразете сместа за 4 часа в удобен за вас съд, добре затворен или покрит плътно със стреч фолио, прилепнало към семифредото.
5. Поднесете на топки нежното шоколадово семифредо, като по желание поръсите с настърган шоколад.
Да ви е сладко!