Телешки шницел натюр

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Телешки шницел натюр
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Желаем добър апетит с телешкия шницел натюр и гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • телешко бон филе - 500 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 150 г
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако телешкото бон биле е цяло парче, трябва с остър нож внимателно да го направите на отделни шницели ( 500 грама, около 4 бр).

Всяко парче сложете в найлонов плик и с кухненски чук го намачкайте от двете страни. Осолете добре и оставете настрани.

За панировката ще са ви необходими 3 отделни дълбоки чинии.

В първата разбийте яйцата на пяна. Във втората сложете брашното, а в третата галетата.

Загрейте олиото в тигана за пържете. Количество трябва да е около 2 пръста мазнина.

Първо оваляйте телешките шницели в брашно, след което внимателно изтупайте излишното.

След това ги потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте в галетата.

Пържете на средно силна степен от двете страни до златисто.

Поднесете телешки шницел натюр със сезонна салата или друга гарнитура по избор!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: