Начин на приготвяне
Рулцата от раци се нарязват на малки кубчета. Авокадото се разрязва на половини, костилката се отстранява и плодът се издълбава с лъжица, така че да се получат „ладийки“.
Месестата част на авокадото се намачква, добавят се майонезата, топеното сирене и горчицата, овкусява се със сок от лимон и се разбърква добре. Накрая се сипват нарязаните рулца от раци и се поръсва със ситно нарязани копър и магданоз.
Всяка „ладийка“ от авокадо се поставя върху канапе от лист зелена салата и се пълни с приготвената смес. В ладийките се поставя по едно шишче, на което са забодени филета пушена сьомга, така че да наподобяват корабни платна.
Добавя се резенче лимон, отгоре се поръсва със скариди и се полива с лимонов сок.