Класически великденски козунак

27/10/2020
Приготвяне180 мин.
Готвене40 мин.
Общо220 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.

Сложете всички продукти без олиото и кравето масло. Замесете меко тесто.

Ако ви се стори лепкаво, добавете още малко брашно. Месете и слагайте по малко от мазнината (олио и краве масло) до пълното усвояване.

Завийте тестото с памучна кърпа и оставете на топло, докато утрои обема си.

Готовото тесто разделете на три равни части. Всяка част раздърпайте с ръце на правоъгълник. Сложете стафидите, завийте на руло и усучете. Сплетете трите фитила на козунака и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оставете на топло да втаса повторно. Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Поръсете със захар и печете класическия великденски козунак в загрята фурна на 170 - 180°C до готовност.

Форми за печене от алпака - 4 броя с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
44.00 лв.
33.88 лв.
Виж ››

Удобни и практични форми за печене 4 в 1, които можем само да ви препоръчаме

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар