Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в мазнина. След кратко разбъркване, към тях се прибавят нарязаните моркови и червени чушки.
След като омекнат, се прибавя патладжана, предварително нарязан на кубчета и изкиснат в подсолена вода. Докато омекне патладжанът, доматите се настъргват или пасират. Прибавят се в тигана заедно с подправките-червен, черен пипер, дафинов лист, риган и сол на вкус.
Зеленчуците се готвят още около 10 минути, след което се прибавя отцеденият нахут, разбърква се и всичко се прехвърля в тавичка.
Ястието с нахут се пече около 40 минути на 200 градуса. Преди сервиране този постен гювеч се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.
Патладжан с нахут на фурна - вкусна постна рецепта.