Начин на приготвяне
Предлагам ви много вкусна, диетична и лесна кавърма с пуешко месо, гъби, праз и много аромати.
Първо си нарязваме на едри кръгчета праза или полумесеци и останалите зеленчуци лук, чесън, пиперки и ги оставяме настрана в купа.
Нарязваме си пуешките гърди на хапки (кубчета) и ги запържваме до златисто в олио и масло. Изваждаме от тигана.
В същия тиган запържваме праза с наситнения чесън, докато омекне.
Прибавяме нарязаните гъби и задушаваме, докато омекнат и те - около 5 минути.
Прибавяме нарязаните на кубчета чушки. Слагаме двата вида червен пипер, мащерката, сол и черен пипер.
Наливаме виното и връщаме пуешките хапки. Готвим на среден до слаб котлон за 20-25 минути.
Сервираме със зелени подправки като лучена трева, магданоз или други по ваш вкус.
Да ви е сладко с моята пуешка кавърма с праз и гъби!