Начин на приготвяне
1. Свинските вратни пържоли се натриват с подправките и малко сол. Слагат се в купа и към тях се налива бирата, в която е добре разбъркано киселото мляко. Така престояват 2 часа в хладилник.
2. Половин час преди да се пекат, пържолите се изваждат от хладилника.
Фурната се загрява до 200 градуса.
3. На дъното на тавичка се сипва част от мазнината, подреждат се пържолите и се заливат с бирата и киселото мляко. Отгоре се поръсва още олио.
4. Пече се докато половината от течността се изпари и остане по-гъсто сосче на дъното, а месото добие лек загар. За да останат пържолките сочни, не ги препичайте.
Поднесете със свежа салата или картофки.
Пържолите с кисело мляко и бира са много вкусни.