Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли от бут на фурна

Свински пържоли от бут на фурна

Свински пържоли от бут на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Слагайте картофките да се печат, защото свинските пържоли от бут са готови"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр. от бут
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • подправки - микс розмарин, мащерка, риган
  • чесън - 2 скилидки
  • бира - 1/2 кутийка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги сложете в тавичка за печене. Сложете сол, черен пипер, чесъна (без да го белите) и подправките.

Полейте със зехтина и налейте бирата.

Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио и сложете в студена фурна на 250°C за 15 минути.

Намалете след това на 180°C и печете свинските пържоли 1. 5-2 часа.

Махнете фолиото и запечете за 10 минути до златисто.

Оставете да се охлади и сервирайте свински пържоли от бут на фурна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: