Полента без царевично брашно

Drago D.
Drago D.
Новак
15/01/2020
"Полентата без царевично брашно била чудесна, ако не вярвате, убедете се сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 987
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре жълтъците и бавно добавете към тях брашното, като доливате и по малко от млякото, за да може сместа да стане гладка и хомогенна.

Добавете настъргания кашкавал, разбъркайте със снега от белтъците и сипете в подмазнена тавичка. Сложете я на водна бяна и варете около 40 минути.

Нарязваме след това и го заливаме със сгорещено масло. Може да поднесете полентата леко запечена с настърган кашкавал.

Нашата полента без царевично брашно е готова.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар