Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента без царевично брашно

Полента без царевично брашно

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Полента без царевично брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Полентата без царевично брашно била чудесна, ако не вярвате, убедете се сами"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • масл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре жълтъците и бавно добавете към тях брашното, като доливате и по малко от млякото, за да може сместа да стане гладка и хомогенна.

Добавете настъргания кашкавал, разбъркайте със снега от белтъците и сипете в подмазнена тавичка. Сложете я на водна бяна и варете около 40 минути.

Нарязваме след това и го заливаме със сгорещено масло. Може да поднесете полентата леко запечена с настърган кашкавал.

Нашата полента без царевично брашно е готова.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: