Пържен език

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пържен език2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • магданоз
  • целина
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар.

След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине и го нарежете на филии. Овкусете го със сол и черен пипер.

Всяка филийка потапяйте в разбито яйце и галета и изпържете в сгорещена мазнина.

Поднесете пържения език със сос по избор.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: