ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патица по тайландски

Патица по тайландски

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
762491k63
Патица по тайландски
Снимка: Ivi Vacca
30/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кокосов крем - 1 1/2 с.л. сметана
  • къри паста - 3 с.л. червенa
  • кокосово мляко - 2 1/2 ч.ч.
  • печена патица - 200 г обезкостена, на филийки
  • чери домата - 6
  • патладжани - 1 на малки кубчета или грах, зелен боб
  • ананас - 150 г парченца
  • палмова захар - 1 ч.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • тайландски рибен сос 2 с.л.
  • босилек - 30 г листа пресни
  • листа от лимон - 3 бр. от тайландски див (каффир)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази тайландска рецепта за патица се приготвя с печена или варена патица, която можете да купите от супермаркет или да заделите от друго ястие, само изпечените или варени гърди и да приготвите сос към тях.

Изсипете кокосовата сметана в уок или тиган за сос и оставете да къкри 2 минути, като бъркате непрекъснато, докато кокосовото масло започне да се отделя.

Добавете къри пастата, рибния сос, палмовата захар и накъсани листа на тайландски див лимон (или лимонова трева, ако нямате). Оставете да къкри още 2 минути.

Добавете патицата и зелен боб (или грах, патладжана). Всеки път можете да редувате зеленчуците. Оставете да заври. След това добавете кокосовото мляко и оставете да къкри 5 минути.

Добавете ананаса и чери доматите и оставете да къкри за 2 минути. След това добавете гроздето (ако използвате) и листата на сладък босилек.

Изключете котлона и сервирайте гарнирано с останалите листа от див тайландски лимон (каффир), сладък босилек и няколко лъжици гъсто кокосово мляко.

Сервирайте патица по тайландски с ориз на пара.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: