Начин на приготвяне
От прясното мляко отделяме 1 ч.ч. и в него сипваме двете пакетчета ванилов пудинг.
Останалото мляко кипваме на котлона, добавяме захарта, а след това на струйка и пудинга. Варим при непрекъснато разбъркване до сгъстяване и отместваме от котлона. Оставяме крема да се охлади.
Разбиваме яйцата и добавяме изварата.
Намазваме правоъгълна тавичка равномерно с масло. Поставяме една кора, намазваме я с масло, след това поставяме втора, мажем и нея с масло, сипваме равномерно половината от яйцата с изварата, отгоре поставяме трета кора, която също намазваме с масло.
Отгоре изсипваме половината от крема и заравняваме. Поставяме кора, мажем я с масло, поставяме още една, мажем и нея с масло.
Разпределяме останалото количество от яйцата с изварата. Продължаваме пак с кора, масло, кора, останалото количество крем, кора, масло и накрая пак с кора.
Нарязваме сладката млечна баница с остър нож на квадрати и мажем отгоре с масло.
Печем нашата млечна баница с ванилов крем на 180 градуса 30 минути.