Стерилизирана бамя

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2661k3k231
Стерилизирана бамя
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
20/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Така приготвена бамята е подходяща за различни яхнии и гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята и отстранете дръжките.

Настържете доматите или ги смелете в машина за мелене.

На дъното на буркан (400 мл) сложете 1 к.л. сол. Покрийте дъното с доматен сок и започнете да нареждате бамята. Редувайте бамя и доматен сок, докато напълните бурканите.

След това запечатайте с капачки и стерилизирайте за около час.

Оставете бурканите във врящата вода за 10-15 минути и след това извадете и обърнете с капачката надолу, докато истинатат напълно.

Така приготвена бамята е подходяща за различни яхнии и гювеч.

Преди готвене излейте доматения сок и изплакнете с вода.

Стерилизираната бамя е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: