Ezine.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Класически бюрек по турски

Класически бюрек по турски

Класически бюрек по турски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Турският бюрек няма равен - който го е опитвал, може да потвърди, който не е - може да съжалява"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 250 мл
  • още
  • краве масло - 125 г
  • олио - 50 мл
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички изброени продукти в познатия ред за хлебопекарна. Първо всички течни, сухи и последно брашното.

Задайте програма тесто и изчакайте, докато го омеси, без да втасва. Разтопете кравето масло и го смесете с олиото. Излейте в тавичка.

Извадете тестото и разделете на 8 бр топки. Сложете ги в тавичката с мазнината. Оставете го за половин час да се отпусне.

В купа разбийте яйцата за плънката за домашния бюрек и натрошете сиренето.

Вземете една топка тесто и раздърпайте на тънък лист. Поръсете с плънката и навийте на руло, а рулото на охлюв.

Поставете в тавичка за печене. Постъпете по същия начин и с останалите топки тесто. Печете класическия бюрек по турски в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: