Начин на приготвяне
Маята се натрошава в топла вода с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно, оставя се да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса 1 час.
Разделя се на 3 части, всяка се точи на кръгла кора, нарязва се на триъгълници.
Обелена ябълка се нарязва на малки кубчета, смесваме със захар и канела и разбъркваме.
След като пусне сок, отделяме само плодовете да не се спихне тестото.
В широката част се поставя ябълкова плънка по 1 ч.л. и навиваме на кифлички, като при върха се правят 2 разреза. Нареждаме върху хартия за печене.
След 15 минути се намазва с разбит жълтък с малко олио и поръсваме сусам.
Печем пухкавите кифлички в загрята фурна 180°C до златисто!
Вкусни кифлички с ябълки и канела и с аромат на есен!