Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с крем

Сиропирана баница с крем

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Сиропирана баница с крем
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Каква чудна вкусотия е тази баница с крем, ако знаете - сочна и хрупкава"

Необходими продукти

  • кори за баница - 10 бр. Фамилия
  • масло - 100 г разтопено
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л. кафява или бяла
  • яйца - 1 бр.
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • сироп от бъз - между 120 и150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кремът в касерола, като се загрява прясното мляко със захарта.

Отделя се от млякото 100 мл, докато е още студено, и в него се разбърква пудинг ванилия на рядка кашичка заедно с едно яйце.

На тънка струя сипваме в загрято прясно мляко и се вари кремът, докато сгъсти.

Сваля се и от котлона и прехвърлям в нов съд, покрива се с фолио, да не хваща коричка.

Всяка кора се намазва с разтопено масло и нагъваме на хармоника, а после се навива като роза. Нареждат се баничките розички в тавичка 24 диаметъра, намазана с масло.

Отгоре се поръсва с останалото масло, може и с олио.

Печем сладката баница в загрята фурна фурна 180°C до златисто и изваждаме от тавата в чиния.

Имах студен сироп от бъз, затова с него сиропирах розичките и с лъжица се сипва крем в средата.

Поднасяме сиропирана баница с крем охладена!

Вкусотия !

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: