Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Кашкавал на фурна с галета

Кашкавал на фурна с галета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Кашкавал на фурна с галета5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"По-различен начин за поднасяне на кашкавал на фурна - има за всички у дома, защото много го обичат"

Необходими продукти

  • кашкавал - 400 г
  • галета - 150 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • орехи - 100 г
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разпределете кашкавала в две или три малки глинени съдчета. Ако нямате такива, може да направите всичко заедно в една тавичка, за предпочитане от йенско стъкло или глина.

2. Намазнете със малко зехтин дъното на съда.

3. Смелете орехите с магданоза, не много фино и смесете с галетата и ригана. По желание може да добавите и малко сол, зависи от това колко е солен кашкавалът, който използвате.

4. Сипете на дъното на съда тънък пласт от тази смес, а върху него подредете дебел пласт кашкавал. Отгоре покрийте с този път по-дебел пласт галета с орехи.

5. Поръсете с малко зехтин и сложете кашкавала на фурна, загрята на 50-60 градуса, като я нагласите да загрее до 200 градуса.

6. Запечете до златиста коричка и веднага поднесете кашкавала на фурна с галета, докато е топло.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: