Начин на приготвяне
1. Разпределете кашкавала в две или три малки глинени съдчета. Ако нямате такива, може да направите всичко заедно в една тавичка, за предпочитане от йенско стъкло или глина.
2. Намазнете със малко зехтин дъното на съда.
3. Смелете орехите с магданоза, не много фино и смесете с галетата и ригана. По желание може да добавите и малко сол, зависи от това колко е солен кашкавалът, който използвате.
4. Сипете на дъното на съда тънък пласт от тази смес, а върху него подредете дебел пласт кашкавал. Отгоре покрийте с този път по-дебел пласт галета с орехи.
5. Поръсете с малко зехтин и сложете кашкавала на фурна, загрята на 50-60 градуса, като я нагласите да загрее до 200 градуса.
6. Запечете до златиста коричка и веднага поднесете кашкавала на фурна с галета, докато е топло.
Добър апетит!