Меки Меденки

Меки Меденки
Снимка: станимира караджова
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Меки меденки, които обичат малки и големи - даваме рецептата, изненадайте ги още днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват до побеляване, прибавят се олиото, содата, гасена в 3 капки оцет, и канелата.

Всичко се разбърква добре и започваме да прибавяме брашното на части, докато получим меко нелепнещо тесто, което се омесва за кратко.

Оформят се веднага топчета с големина на орех и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

Класическите меденки се пекат се на 180°C за 10 мин.

Меките меденки могат да се хапват веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: