Меки Меденки

Меки Меденки
Снимка: станимира караджова
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции20
"Меки меденки, които обичат малки и големи - даваме рецептата, изненадайте ги още днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • мед - 1/2 к.ч
  • олио - 1 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват до побеляване, прибавят се олиото, содата, гасена в 3 капки оцет, и канелата.

Всичко се разбърква добре и започваме да прибавяме брашното на части, докато получим меко нелепнещо тесто, което се омесва за кратко.

Оформят се веднага топчета с големина на орех и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

Класическите меденки се пекат се на 180°C за 10 мин.

Меките меденки могат да се хапват веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: