Печени сини домати в буркани

НикиНики
Новак
139
456
2k
6
Печени сини домати в буркани
Снимка: Ники
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции3

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 кг
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги подсушаваме.

Продупчваме ги на 2-3 места с вилица или кука, да не се пръснат по време на печенето.

Печем до омекване и поставяме в съд с капак да се задушат.

Обелваме патладжаните и ги оставяме в гевгир да се отцедят.

Подреждаме в буркани, посоляваме, трябва да има разстояние от патладжаните до гърлото 1 пръст.

Доливаме с олио.

Затваряме бурканите с консервирани патладжани и стерилизираме за около 30 минути.

Вадим и обръщаме с капачките надолу.

Така през студените зимни дни за секунди си приготвяме свежо кьопоолу от печени сини домати в буркани.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: