Телешки гърди с бял сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
68
46
16/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Телешко Задушено

Начин на приготвяне

Добре почистените телешки гърди се заливат с вряла вода и се оставят да престоят около 30 минути. Изваждат се и се оставят да се отцедят от излишната течност.

Докато гърдите се отцеждат, загряваме маслото, запържваме брашното до златисто и разреждаме с вода. Изчакваме сместа да кипне и добавяме месото, здраво завързаните на китка ароматни треви, ситно нарязания лук. Овкусяваме със сол и черен пипе] и задушаваме на тих огън за около 60 минути.

Добавяме нарязаните гъби и варим ястието още 10-15 минути. Поднасяме готовото телешко задушено с обилно количество сос и пържени крутони.

Тези телешки гърди с бял сос си подхождат с червено вино.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар