Телешки гърди с бял сос

Никол
Никол
Новак
16/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 024
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените телешки гърди се заливат с вряла вода и се оставят да престоят около 30 минути. Изваждат се и се оставят да се отцедят от излишната течност.

Докато гърдите се отцеждат, загряваме маслото, запържваме брашното до златисто и разреждаме с вода. Изчакваме сместа да кипне и добавяме месото, здраво завързаните на китка ароматни треви, ситно нарязания лук. Овкусяваме със сол и черен пипе] и задушаваме на тих огън за около 60 минути.

Добавяме нарязаните гъби и варим ястието още 10-15 минути. Поднасяме готовото телешко задушено с обилно количество сос и пържени крутони.

Тези телешки гърди с бял сос си подхождат с червено вино.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар