Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Кюфтета от нахут и боб

Кюфтета от нахут и боб

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Кюфтета от нахут и боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • бял боб - 300 г консерва
  • нахут - 300 г консерва
  • магданоз - 4 стръка пресен
  • кориандър - 2 стръка пресен
  • лук - 1/2 глава стар
  • шарена сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта съм използвала консерви боб и нахут. Ако нямате налични, а разполагате само със сурови продукти, ще е необходимо предварително да сварите по 300 грама количество от всеки от тях.

Измийте и нарежете на ситно пресния магданоз и кориандър. Лука почистете и нарежете също на парчета.

Боба и нахута отцедете от сока, в които са били консервирани. Запазете го, тъй като е възможно да се използва за разреждане на сместа за зеленчуковите кюфтета.

Всички съставки сложете в кухненски робот или блендер. Добавете подправките и пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

От сместа оформете малки кюфтенца. Може да изпозвате и домакински ринг за целта.

В две отделни дълбоки чинии разбийте яйцата и сложете брашното.

Загрейте тиган с малко олио. Всяко кюфте от нахут потопете първо в яйчената смес, след това в брашното.

Изпържете кюфтетата от нахут и боб от двете страни до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: