Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със сос Четири сирена

Пилешки пържоли със сос Четири сирена

Пилешки пържоли със сос Четири сирена
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Удоволствие е да ги приготвяш, наслада е да ги хапваш - пилешки пържоли с разкошен сос"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • галета - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за соса
  • сметана - 200 мл за готвене
  • прясно мляко - 50 мл
  • ементал - 2 с.л.
  • синьо сирене - 2 с.л.
  • чедър - 2 с.л.
  • моцарела - 2 с.л.
  • краве масло - бучка
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на пържолки. Сложете им сол. черен пипер и къри. Оставете ги така за половин час.

В тенджера сложете сметаната, кравето масло и прясното мляко. Добавете сирената, черния пипер и индийското орехче. Изчакайте да заври и изключете.

Загрейте тиган с олио. Оваляйте пържолите от пилешки гърди в брашно, потопете в разбитото яйце и накрая в галетата. Изпържете от двете страни до златисто. Извадете върху кухненска хартия панираните пържоли.

Сервирайте в чиния пилешките пържоли със соса Четири сирена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: