Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме ванилията и олиото.
След това прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и накрая при непрекъснато бъркане добавяме горещото прясно мляко (ако сместа стане прекалено рядка, може да добавите още брашно).
Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
За глазурата разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да разбиваме, докато се разтопи.
Към белтъците прибавяме сладкото от малини, разбъркваме добре и оставяме за 10-15 минути в хладилника.
След като кексът се охлади, внимателно го изваждаме от формата и го слагаме на поднос.
Мажем кекса обилно с глазура и поръсваме с нарязаните орехови ядки.
Пареният кекс с глазура е готов.