ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пържен паниран патладжан

Пържен паниран патладжан

Пържен паниран патладжан
Снимка: Тодоринка Бернардова
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Не отлагайте пърженето на патладжана - колкото по-скоро, толкова по-добре"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват по дължина на ленти или на колелца.

Посоляват се и се оставят около час да си пуснат горчивия сок. Отцеждат се в гевгир.

Яйцата се разбиват в широка чиния. Галетата и брашното се смесват.

Взема се парче патладжан, овалва се в сухата смес.

След това в яйцето и отново в сухата смес. Пържат се патладжаните в горещото олио до златисто.

Пърженият паниран патладжан е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: