Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с чеснов сос

Пилешки пържоли с чеснов сос

Пилешки пържоли с чеснов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Не се и съмняваме в разкошния вкус на пържолите с чеснов сос"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 125 г
  • сол
  • чесън на прах
  • лук на прах
  • риган
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на пържоли. Поръсете ги със сол.

В чиния разбийте яйцето. В друга сложете галетата. Загрейте тиган с олио на котлона. Потопете пържолите първо в яйце, а след това в галета. Изпържете от двете страни до готовност.

Готовите пържоли извадете върху кухненска хартия.

Направете соса, като сложите в купа киселото мляко, солта, чесъна на прах, ригана и лука на прах.

Обелете чесъна и го нарежете на дребно или пресовате през преса за чесън. Разбъркайте всичко добре.

Поднесете вашите пилешки пържоли, потопени в чесновия сос.

Пилешките пържоли с чеснов сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: