Селски пържени чушки с чесън

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
153
694
949
45
1
14/08/2020
"По-апетитни чушки от тези едва ли сте опитвали "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чушки - 10 бр. върхари
  • олио
  • оцет - 30 мл
  • чесън - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се подсушават, направете по няколко дупки с нож на всяка една чушка.

В сгорещено олио се изпържват всичките чушки от двете страни. Посоляват се и се редят в кръгла дълбока чиния.

Поливат се отгоре с ябълков оцет и олио. Чесънът се бели от люспите и се пасира равномерно върху чушките.

С помощта на лъжица разнесете хубаво чесъна по чушките. Оставете 15-20 минути да попият пържените чушки и ги сервирайте.

Селските пържени чушки с чесън са уникална комбинация през лятото за разядка с изстудена ракийка. Да ви е вкусно!

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-12%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар