Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязания на ситно лук, яйцето, галетата и подправките. Оставя се в хладилника за около час - да поеме ароматите на подправките, след което се оформят малки кюфтенца, овалват се в брашно и се пържат.
Сосът се приготвя, като се запържват лукът и чесънът (чесънът се слага няколко минути след лука, за да не се препържи).
Към тях се добавят настърганите домати, разбъркани с 1 ч.л. захар , и подправките. Когато сосът е готов се слагат и кюфтенцата.
Спагетите се сваряват според указанието на опаковката. Добре е тенджерата да е дълбока и във водата да се разтвори 1 чаена лъжичка едра сол.
Отцеждат се спагетите, поливат се със зехтин и се смесват със соса и кюфтенцата.
Спагетите с телешки кюфтенца и доматен сос са готови.