Начин на приготвяне
Приготвяме си двата вида сос, които ни трябват за лазанята.
Първо в дълбок тиган сгорещяваме зехтина, запържваме лука и чесъна, след което добавяме каймата и доматеното пюре.
Разбъркваме и оставяме на бавен огън да къкри. В тенджера сипваме повечко олио и запържваме брашното хубаво в нея.
Добавяме прясното мляко поетапно и бъркаме енергично с телена бъркалка, за да не стане на топчета брашното.
Оставяме и соса бешамел да къкри на слабо, като разбъркваме често, за да не залепне. Накрая разбиваме едно яйце и го добавяме към бешамела, като овкусяваме със сол и черен пипер.
След 1-2 минути махаме от котлона.
През това време овкусяваме другия сос със сол, черен пипер, риган и босилек. След като сме приготвили двата соса, започваме да редим нашата лазаня.
На дъното на тавичката сипваме от соса бешамел, отгоре редим ред от корите за лазаня.
Върху тях сипваме от доматения сос и заглаждаме. Повтаряме всичко, като накрая трябва да завършим с ред от соса бешамел. Печем лазанята, докато се получи една приятна коричка отгоре.
След което редим доматите, нарязани на колелца, и обилно поръсваме с кашкавал отгоре. Връщаме лазанята да се запече отгоре. След това можем да с хапнем от нашата вкусна Лазаня с кайма и кашкавал.
Да ви е сладко!