Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с риба тон

Омлет с риба тон

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Омлет с риба тон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • риба тон - 1 малка консерва в олио
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • масло - 20 г
  • за соса
  • масло - 60 г
  • магданоз
  • лимони
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме консервата, изваждаме рибата и я оставяме добре да се отцеди от олиото. Смиламе рибата, заедно с чесъна и лука в чопър или с машинка, подправяме с черен пипер и запържваме в маслото.

Приготвяме масления сос. Разбиваме маслото до побеляване, добавяме ситно нарязания магданоз, 1 с.л. лимонов сок и сол и разбъркваме до получаването на еднородна смес. Разделяме сместа на 4 части.

Загряваме една част от масления сос, добавяме 2 предварително разбити яйца и 1/4 от рибената смес. Изпържваме омлета и прибираме на топло. По същия начин приготвяме и останалите омлети.

Аламинутите се поднасят топли.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: