Начин на приготвяне
Активирайте маята, като я разтворите в прясното мляко (леко затоплено) заедно със захарта и 3-4 с.л. брашно.
Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете солта, киселото мляко, яйцата, олиото и сместа с маята.
Замесете меко и нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и покрийте с фолио. Оставете да втаса около един час, докато удвои обема си.
След това премесете за кратко и разделете на 10-12 равни части.
Натрошете сиренето и прибавете към него фино настърган пармезан.
Разточете всяка топка тесто на тънка, елипсовидна кора. Намажете с разтопено масло и сложете от плънката. Навийте на руло и вържете на възел. Може да оформите и по друг начин.
Намажете тава с масло и наредете питките. Оставете да втасат за още 30 минути.
След това смесете заделения жълтък с прясно мляко и олио. Намажете питката и поръсете с пармезан.
Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. По средата на печенето сложете фолио, за да не прегори.
Питката на конци с пармезан и краве сирене е готова.