Пиле с розмарин в гювече

ДениДени
Новак
13/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 204
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 800 г пилешки гърди
  • гауда - 100 г топено сирене
  • едам - 100 г топено сирене 200 г заквасена сметана
  • тиквички - 1 средноголяма
  • розмарин - 2 щипки
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, поръсете с пикантина и задушете в зехтина. Когато стане леко крехко, добавете розмарина и заквасената сметана. Задушете още 3-4 мин.

Нарежете тиквичката на тънки кръгове и покрийте дъното на гювечетата. Отгоре сипете месо, подредете резенчета топено сирене, после пак ред тиквички и така, докато се напълнят гювечетата. Залейте със сметановия сос.

По желание можете да добавите чили сос или люта чушка. Пече се 15 минути на 180 градуса така приготвеното пиле с розмарин в гювече.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар