Начин на приготвяне
В купа поставяме маслото и шоколада, но от него оставяме няколко блокчета.
Можем да го поставим в микровълновата за 2 минути, а може да разтопим и на котлона.
След като го премахнем с помощта на шпатула, разбъркваме до получаване на гладка текстура.
Добавяме захарта, а след това и трите яйца. В отделен съд смесваме брашното, содата бикарбонат и бакпулвера.
След като е готова брашнената смес, постепенно добавяме към разтопения шоколад.
Останалите блокчета начупваме на много ситно и тях прибавяме.
Вземаме си формата за кекс, намазваме с масло и поръсваме с брашно.
Изсипваме сместа за домашния кекс и поставяме във фурната.
Печем шоколадовия кекс около 40-45 минути.
Класическият шоколадов кекс е готов за сервиране