Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Лесна ципура на тиган

Лесна ципура на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Лесна ципура на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Поднесете бързата и лесна ципура на тиган топла, но и задължително с чаша хубаво бяло вино"

Необходими продукти

  • ципура - 2 бр.
  • зехтин - около 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете рибите и отделете 4-те филета. Отстранете останали кости по тях, а кожата им запазете.

2. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидките чесън, добре е да са по- големи, защото идеята е да направим хрупкав чипс от тях.

3. Загрейте тиган с малко зехтин и запържете филирания чесън до златисто, като много внимавате да не прегори.

4. Отстранете в чинийка хрупкавия чеснов чипс и в същия тиган сложете още малко зехтин, щипка сол по цялата повърхност и положете филетата от ципура с кожата отдолу. Печете по минута две от всяка страна или в зависимост от дебелината на рибните филета.

Поддържайте огъня силен, за да имате хрупкава златиста коричка и крехка и сочна вътрешност.

5. Извадете рибата в сервировъчни плата, а в тигана с останалата мазнинка изстискайте сокът от лимон. Температурата на тигана трябва да е спаднала, за да не пръска много и да не се изпари изведнъж течността.

6. С това леко сосче залейте ципурата, поръсете със още зехтин, прясно скълцан магданоз и чесновия чипс.

6. Поднесете бързата и лесна ципура на тиган топла, с чаша хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: